Den første sprøyten

"Spissen glir inn i muskelen. Det sprenger under huden når stempelet skyves inn. Idet væsken presses inn i muskelen, er det ingenting som har føltes så riktig på lenge." Utdrag fra Badboy: Steroid.


Hva skjer før, under og etter at man setter den første sprøyten?

"Mange som setter sprøyte før første gang blir kvalme og nesten besvimer. Jeg tror det skyldes at når man setter en 2,5 cm lang nål i leggen, så kan det sammenlignes med en form for selvskading. Folk innser ikke hvor fu**ed up man må være for å drive med selvskading. Normale personer som gjør dette for første gang får sjokk, situasjonen er uvirkelig, de klarer mentalt ikke å takle situasjonen, så de bryter sammen."
Fra intervju med "Mathias"

"En kompis og jeg setter på hverandre. 500 mg i uka. Noen ganger kan man får overdose av testo, kroppen orker ikke ta alt. Du setter i rumpa, men får en spesiell smaken i munnen. Det smaker nesten metall, du kjenner det stiger oppover halsen, kjenner det først bakerst på tunga. Du begynner å hoste, halsen tettet seg, du får ikke puste, så svimer du av ... Når du våkner er alt bra, for da er reaksjonen borte.
En kompis lå en halvtime på do, først da jeg klappet til ham på kinnet våknet han."
Fra intervju med "Christian"

"Jeg satt min første sprøyte i november. Må innrømme at det var ganske dramatisk. Satt på badet med sprøyten noen milimeter fra låret i sikkert et minutt før jeg satte den. Midt under injiseringen forsvant plutselig hørselen, og jeg hørte bare piping. Følte meg kvalm som faen. Så jeg skyndte meg å bli ferdig, og kollapset i senga. Etter noen minutter dro jeg frem laptopen og sendte en privat melding til en styrkeløfter på et utenlansk forum. Han svarte kjapt på spørsmålene mine. Jeg stoler på ham nok til å legge livet og helsen min i hendene hans."
Fra intervju med "X"

"For 14 dager siden prøvde jeg sprøyter. Livet er strålende og jeg er i bedre form. Skulle ønske det var sånn hele tiden."
Fra intervju med "Thomas"

 

UTDRAG FRA BADBOY: STEROID

Deca, winstrol, dianabol, nolvadex og trenbolone. Androgen og anabol. Ordene har funnet seg til rette i hodet mitt. Jeg kjenner igjen kodene og forstår språket i nettforumene.
Varmen fra laptopen svir gjennom joggebuksen mot lårene. For sikkerhets skyld har jeg skrudd på funksjonen som sletter alle spor etter surfingen. Jeg vrir meg over på magen på luftmadrassen. Setter meg inn i halveringstid, kjemiske oppbygninger og bivirkninger. Leser om oljebaserte steroider merket som badeoljer for å lure tollvesenet. Det er komplisert, men alt stemmer med det Liam har fortalt. Vet man hva man driver med, skal det ikke være farlig. Holder jeg meg til sprøyter og unngår orale steroider, slipper jeg unna de verste bivirkningene. Til slutt skyver jeg meg opp, låser døren og henter posen med utstyret fra kommodeskuffen.

Kneskålene presser mot gulvet. Jeg foretrekker å sitte sånn. Bare i tilfelle jeg skulle svime av. Selv om det foreløpig aldri har skjedd. Plasten rundt sprøyten er treg. Jeg fikler og river. Sier til meg selv at jeg må skjerpe meg. Og kjappe meg. Fra kjøkkenet høres skrangling med kjeler. Jennie roper noe til Oskar, han svarer med å synge melodien til en gammel slager. Helst skulle jeg ventet med sprøyten til jeg var alene, men Jennie og Oskar går nesten aldri ut på lenger.

Endelig revner plasten. Jeg drar ut den grønne kanylen og fester den på sprøyten. Fjerner beskyttelseshetten så den blanke spissen kommer til syne. Hjertet banker fortere. Sprøyten blir liggende oppå plasten mens jeg henter glassampullen med én milliliter blank væske. Hadde jeg helt innholdet ut på gulvet, ville det sett ut som en bitte liten, uskyldig vannflekk. Hvordan kan en så fislete mengde væske gjøre så stor forskjell? Jeg pakker halsen inn med tørkepapir før jeg bryter den av ved delemerket. Alt er klart. Om noen sekunder vil det være over. Med sprøyten i den ene hånden og ampullen mellom fingrene i den andre betrakter jeg innholdet som trekkes oppover i sylinderen. Utenfor skrus kjøkkenviften av. Lyden av Jennie og Oskar som ler og tuller med hverandre, blir tydeligere. Jeg må skynde meg.

Blikket mitt er låst på fiolinkassen i hjørnet mens spissen glir inn i muskelen. Det sprenger under huden når stempelet skyves inn. Jeg banner og forsøker å roe tempoet. Er nødt til å få dette unnagjort. Og spise. Det er over tre timer siden sist. Jeg haler stempelet litt opp, og banner idet jeg får øye på den lille bloddråpen som flyter inn i kanylen. Selvfølgelig måtte jeg treffe en blodåre i dag. Irritert presser jeg to fingre mot huden og drar den raskt ut. Skifter kanyle og stikker igjen. Denne gangen går det bedre. 

Jeg trodde jeg skulle bli usikker når det nærmet seg. Nøle. Men idet væsken presses inn i muskelen, er det ingenting
som har føltes så riktig på lenge. Jeg har gitt meg selv den perfekte gave.
– God jul, hvisker jeg til meg selv da nålen er dratt ut av kjøttet og sylinderen er tom.

 

Les mer

"Jeg tenker kun på å bli stor"

Norges første roman om gutter som bruker anabole steroider er basert på sanne historier.

Les artikkelen

Bestill boken

Badboy: Steroid kan kjøpes eller bestilles hos de fleste bokhandlere. Den er også lett å bestille på nettet.

Les artikkelen

Om Badboy: Steroid

Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye beiler invaderer hverdagen.

Les artikkelen

Kjærlighet på steroider

Hvordan funker det å ha dame når man går på steroider?

Les artikkelen

Om forfatteren

Badboy: Steroid er skrevet av Annette Münch.

Les artikkelen